Skrubb och Peeling

Sockerskrubb
Saltskrubb
Peeling
Skrubbvante
Ryggskrubbare


Läs gärna denna info.

Vill du oxå ha en vacker hud? Då är du bra om du ca 2 ggr i månaden använder en bra peeling.
Att använda en peeling gör att den tar bort döda hudceller och andra avlagringar.

När din hud är ren från döda hudceller och andra avlagringar (exfolierad) så kan body butter, salvor, oljor eller eventuella andra produkter lättare och snabbare tränga ner i huden så att alla närande egenskaper i produkterna du använder blir ännu mer effektiva.

Men vad är egentligen skillnaden på en skrubb och en peeling?

Skrubb baserad på socker eller salt har grövre korn och lämpar sej väldigt bra för kroppen och man ska vara lite mer varsam på handen i ansiktet.

Ska man välja socker eller salt? Socker är lite mildare för huden och känns därför inte lika "stark" eller kanske kraftig är ett bättre ord i sammanhanget.

Epsomsalt är en typ av magnesiumsalt (magnesiumsulfat). Det är ett salt som är otroligt bra för huden, det är extra bra för torr och narig hud och hud med eksem. stillar klåda och är läkande, renande. I badvattnet är det mycket bra för reumatisk värk, ryggont, ömma muskler och värkande leder.

Är man mycket torr kan ju salt svida lite men om man klarar av att stå ut med det så har saltet väldigt många fördelar. Tillför många viktiga mineraler. Men man ska inte använda det om det svider ordentligt eller är rent av obehagligt.

Salt är även uttorkande i för stora mängder så man bör inte skrubba för ofta 1-2 ggr i månaden. Låter kanske lite konstigt iom att det mjukar upp torr hud.

Har du känslig hud eller om salt svider för mycker så kanske det är bättre att använda skrubben gjord på socker.

 

Peeling är ofta baserad på annat än bara socker eller salt. Sockret som används är i små små korn och andra ingredienser kan tex vara, lera, olika för olika hudtyper eller andra milda peelingseffektiva ingredienser, även där olika för olika hudtyper.

Jag använder till viss del peelingämnen i mina ansiktsmasker, inte som man nödvändigtvis måste peela med men när masken sköljs av kan man massera och därmed få en peelingeffekt.

 

 

Start