Ögonolja

Välgörande ögonolja
10 ml 120:-

Oljan säljes i en flaska med pipett eller flaska med roller.

Mycket välgörande och näringsberikad ögonolja för den tunna och sköra huden kring ögonen.
En oljeblandning där alla dom olika oljorna har mycket vårdande, vitaminberikade och har anti-ageing egenskaper.

Ögonoljan innehåller inte några eteriska oljor.

Massera med silkeslätta rörelser från från ögonvrå till ögonvrå med ringfingrarna.
En droppe räcker till båda ögonen.

Avsluta med att smörja in min Ansiktsolja som har mycket välgörande egenskaper.

 

  • Arganolja innehåller hela spektrat av mättade, enkel- och fleromättade fettsyror. Den är rik på antioxidant E-vitamin och unika fytosteroler (schottenol och spinasterol) som hjälper torr, skadad och mogen hud.
  • Jojobaolja innehåller till större del den enkelomättade fettsyran gadoljesyra (arakidonsyra) som finns i hudens fettvävnad, vilket gör att jojobaolja verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion.
  • Nyponfröoljan har visat mycket goda resultat på alla typer av ärr men är även en bra anti-age olja då den har en regenererande verkan på huden. Nypon en fantastisk källa till vitamin-C men innehåller även karotin, alfa-linolensyra och retinsyra (vitamin A-syra).  Retinsyra har länge använts i hudvård mot akne och solskadad hud och har även väl dokumenterade effekter på fina linjer, pigmentfläckar och andra ålderstecken på huden då ämnet går ända ner i underhuden.
  • Hallonfröolja innehåller en hög halt av naturligt vitamin E, vilket är en kraftfull antioxidant. Tillsammans med andra näringsämnen, antibakteriella syror och andra oxidationshämmande medel som betakaroten och lutein utgör hallonfröolja en mäktig antiaging-bomb för huden som skyddar mot skadliga fria radikaler samt UV-strålning. Oljan verkar reparerande, läkande, främjar bildandet av cellmembran och stärker huden naturliga skydd.
  • E-vitamin verkar fuktighetsbevarande och hjälper hudcellerna att motstå skador av fria radikaler och solljus.
    Det finns olika beståndsdelar i det vi till vardags kallar E-vitamin. Den här naturliga E-vitaminen är en blandning av alla fyra sorters tokeferoler (alfa, beta, gamma och delta), vilket innebär att den både har hudvårdande egenskaper och förlänger produktens hållbarhet

Oljor
Start

 

INCI/ Ingredienser: Argania spinosa kernel oil* (arganolja*), Simmondsia chinensis seed oil* (jojobaolja*) Rosa rubiginosa seed oil* (nyponfröolja*) Rubus Idaeus Seed Oil* (hallonfröolja*) tocopherol (e-vitamin)