Fotsalva

Fotsalva med pepparmynta och tea tree
60 ml 100:-

Fötterna står ut med mycket påfrestningar varje dag.
Det är dina fötter som bär dej genom livet så varför bryr man sej så lite om dom?

Denna salva med svalkande pepparmynta är verkligen toppenskön för ömma, trötta och torra fötter. 

En bra rutin för att få mjuka fötter är följande:

1. Ett skönt fotbad.
2. Fila bort förhårdnader, huden ska vara fuktig.
3. Klipp och fila naglarna.
4. Skrubba fötterna med en bra fotskrubb
även på tår, mellan tår och runt naglar.
5. Skölj av skrubbresterna
6. Torka fötterna mycket noga på samma vis som på punkt 4.
7. Smörj in fötterna med fotsalvan "mjuka fötter". Massera gärna lite.

Detta är en mycket fet salva som tar tid på sej att gå in helt i huden, om ens alls. Men det är inget konstigt. Har du mycket torra och nariga fötter så är det toppen att smörja in lite extra salva, på med en tunn strumpa och sov med det.

Smörj in dina fötter regelbundet och gör denna behandling men jämna mellanrum.

Läs nedan om varför fotsalvan är så bra.

Det är en väldigt mjuk och välgörande salva med olivoljans fördelar som tex är den mycket bra för torr och sprucken hud (fötter, händer, läppar, armbågar och knän). Det är en antiinflammatorisk olja som lindrar klåda och irritation.

Den tillsammans med rapsolja och sheasmör där rapsoljan innehåller en sammansättning av essentiella fettsyror som tex, omega 3, 6 och 9 som är skyddande och verkar mjukgörande för huden. Rapsoljan har en klådstillande verkan och lämpar sej mycket bra för torr, skorpig ocg kliande hud. Sheasmöret binder fukt till huden och är en väldigt bra återfuktare och innehåller vitamin A, E och F samt Omega 3, 6 och 9.
Sheasmöret är antioxidant och anti-inflammatoriskt.

Pepparmyntsolja som har en bakteriedödande och ger en svalkande effekt och därav väldigt skön i en fotsalva och annan hudvård för tex solsveda och utslag. 

Tea Tree-olja är bra för att motverka inflammation, bakterier och svamp, tex fotsvamp.
Tea tree olja har antibakteriella egenskaper.

Salvan kan med fördel även användas vid huvudvärk, förkylning, illamående. Massera in lite av salvan på tinningarna eller på bröstet.

Sheasmör är lite grynigt och kan ibland göra att salvan känns lite grynig men det är inget konstigt. I vissa fall känner man av det och i andra fall gör man det inte. Det smälter vid kontakt med huden.

OBS: Om du torkar ur och skickar tillbaka burken till mej när den är tom så gör jag den ordentligt ren och fyller på den med valfri salva för halva priset vid köp av annan valfri produkt.

Bättre för miljön.

Salva
Start

 

INCI/ ingredienser: olea europaea fruit oil* (olivolja*), butyrospermum parkii butter* (sheasmör*) Canola oil* (rapsolja med extra mycket E-vitamin*)  cera alba* (bivax*), tocopherol (e-vitamin) mentha piperita herb oil* (eterisk olja pepparmynta*), melaleuca alternifolia leaf oil* (eterisk olja tea tree*)