Magnesiumolja

Magnesium, den livsviktiga mineralen.
Oljan/sprayen säjes i glasflaska med spraykork
100 ml 130:- / 2 för 210:-
100 ml refill 100:- (refill är en flaska med skruvkork, dvs inte spraykork)

 • Magnesiumolja/spray vs magnesium tabletter/kapslar.

  Nackdelen med oralt intag av magnesium är att endast ca 50% av magnesiumet absorberas av kroppen. Resten går förlorat i matsmältningskanalen vilket ofta ger
  magbesvär så som diarré, förstoppning, känna sej uppblåst, gasig etc.

  Fördelen med magnesium spray är att den absorberas genom porerna i huden och ingenting passerar matsmältningskanalen, man slipper då alla biverkningar som oralt intag ofta ger.

  20 spray = 360 mg ca, 25 spray = 450 mg ca vilket är den ungefärliga dagsdosen. Ibland behöver man mer och ytterligare en fördel är att magnesiumolja inte kan överdoseras eftersom den sprayas på huden och kroppen endast tar till sej det som behövs,
  till skillnad från magnesium oralt som kan överdoseras.
  Vissa grupper drabbas lättare av magnesiumbrist men magnesiumbrist är väldigt vanligt i stort hos alla människor.

  Spraya 20–25 spray/dag fördelat på 1–2 ggr. Jag sprayar oftast endast på magen men ibland även på tex lår, armar, axlar etc. Du kan spraya på specifika områden som en punktbehandling på tex ben vid myrkrypningar/restless legs eller på smärtande områden tex axlar, tinning vid huvudvärk etc. (akta ögonen). Oavsett var man sprayar så går magnesiumet ut i hela kroppen men vid punktbehandling börjar magnesiumet ”arbeta” på området man sprayar på.
  När man sprayar på magen fördelas magnesiumet åt alla håll samtidigt.

  Huden ska vara ren och fri från krämer och annat. Spraya och låt det sugas in av sej själv. Man bör inte massera in den, då trycks det bara ut i det yttersta hudlagret. Magnesiumet absorberas bäst när porerna är öppna och dom öppnar sej när huden är varm. Kan värmas med en blöt varm handduk eller dusch. Du kan även klappa
  (slå försiktigt) på huden om du inte kan värma den, även då öppnar sej porerna. Magnesiumet fördelar sej i kroppen till behövande funktioner precis som medicin/ magnesiumtabletter gör men med fördelen att man slipper biverkningar och risk för överdosering.

  Magnesiumsolja/spray interagerar inte med andra mediciner eller skadar/ irriterar magslemhinnan, som oralt magnesium kan göra.

  Vill man så kan man tvätta bort saltet, blir salt när det torkat eller efter minst 30 minuter.
  Annars är det bara att borsta bort saltet med en torr handduk eller liknande när det torkat. Tänk på att inte ha smycken och dylikt, när du sprayar på nacke och hals.
  Där är huden väldigt känslig.

  Det går bra att sola och bada efteråt men vänta i minst 30 minuter så kroppen hinner ta åt sej magnesiumet innan det badas bort.

  Man kan känna en pirrande/ stickande känsla i huden vilket indikerar att magnesiumet absorberas genom porerna. Det är en väldigt vanlig känsla, framförallt i början. Vid en större magnesiumbrist är absorptionen större. Vissa kan tycka att det är lite obehagligt när det pirrar/ sticker men det är som sagt väldigt vanligt och det avtar oftast med tiden. Applicera inte direkt efter rakning, det svider.

  Magnesium är viktigt vid högt blodtryck då det hjälper till att utvidga blodådrorna.

  Nedan följer en del av symtomen på magnesiumbrist:
  Huvudvärk,
  Utmattning/ extrem trötthet,
  Spända och ömma muskler,
  Hjärtproblem,
  Sömnsvårigheter,
  Energilöshet,
  PMS,
  Ryggproblem,
  Förstoppning,
  Njurproblem,
  Förtidiga ålderstecken,
  Depression,
  Högt blodtryck,
  Oregelbundna hjärtslag,
  Ångest,
  Benskörhet (osteoporos)
  Muskelkramp, muskelryckningar tex restless legs, ryck i ögonlocken etc.
  Lättirriterad,
  m.fl.

  Nedan följer lite av vad som drar ut magnesium ur kroppen:
  Psykisk stress,
  Koffeindrycker tex kaffe, Coca cola
  Alkohol,
  Socker,
  Diabetes,
  Tobak,
  Svettas mycket,
  Vissa mediciner,
  Låg sköldkörtelaktivitet,
  Vätskeutdrivande medel,
  Kronisk smärta,
  Resektion eller bypass av tunntarmen leder vanligtvis till malabsorption och magnesium förlust vilket resulterar i magnesiumbrist.
  m.fl.

  Obs:

 • Skaka flaskan innan varje användning.
 • Torka av munstycket med lite papper efter användning.

   

     Lycka till. 

Start