Hårolja

Hårolja ger glans och mindre friss 
50 ml 95:-

Ta några få droppar av oljan och fördela i händerna och dra sedan fingrarna genom längderna och ner till topparna. Läs mer nedan.

  • Arganolja
  • Solrosolja

    Växtoljor är ovärderliga för att ge torrt, risigt hår, dess naturliga glans tillbaka, eller bara hålla håret fortsatt fint. Många vegetabiliska oljor fungerar för detta syfte, men arganolja och solrosolja är särskilt effektiva och tillsammans med dom eteriska oljorna jag valt att använda ger håret både näring och glans.

    Det beror på den rika förekomsten av omättade fettsyror, som påminner om lipiderna (fettet) som talgkörtlarna i hårsäckarna producerar. Det gör att det skadade håret känner igen dessa fettsyror, som likvärdiga med det fett som finns naturligt i håret och kan använda dem i reparationsprocessen.

När man väljer en hårolja så är ju tanken att man vill ha en produkt som både skyddar och vårdar håret och ger näring och fukt på djupet, och samtidigt vill man få bort frisset och göra att håret ser glansigt ut utan att se fett ut.

Jag vill ha en hårolja som är helt naturlig och fri från olika tillsatser som tex siliconoljor av olika slag. 

Vare sig håret känns slitet efter sommarens salta havsbad och starka sol, eller torrt och livlöst när temperaturen sjunker mot minusgrader, fungerar håroljan som en räddare i nöden. Med en potent formula krävs endast ett par droppar i fuktigt eller torrt hår för att ge en omedelbart kontrollerande och glansgivande effekt. Applicera i hårets längder efter att du tvättat håret med schampo och balsam (inte i hårbotten) och fördela försiktigt oljan genom att dra fingrarna genom håret.

Att fördela sin hårolja är egentligen ganska enkelt, ofta tar man på tok för mycket och upplever att håret blir fett, eller att man fördelar det ojämt och får som feta fläckar.

Med en bra hårolja så räcker det med bara några få droppar. Ta hellre för lite och ta mer om det behövs men lite räcker långt.

Droppa i handen och gnugga händerna mot varandra och även mellan fingrarna.
Sedan kramar man in oljan i topparna på sitt fuktiga hår. Kammar igenom håret med fingrarna. 

Låter håret självtorka eller torka håret med hårtork.

Vill du bara ha lite glans och en uppfrächning så kan du absolut även använda håroljan i torrt hår. Gör då på samma vis men krama inte in oljan utan dra bara fingrarna försiktigt genom håret.

Oljor
Start

 

INCI/ Ingredienser: argania spinosa kernel oil* (arganolja*), helianthus annus seed oil* (solrosolja*) citrus medica limonum peel oil* (eterisk olja citron*) citrus sinensis peel oil expressed* (eterisk olja apelsin*), pelargonium graveolens flower oil* (eterisk olja geranium*), tocopherol (e-vitamin)